Robine van Tilburg
chef online
chef online
10 March 2024
Bijgewerkt: 10 March 2024
Deze cruffins met kaneel zijn een mix tussen een croissant en een muffin. Dé perfecte oplossing als je geen tijd hebt om cinnamon rolls te maken!
Dit heb je nodig voor 4 cruffins:
- croissantdeeg uit blik voor 8 croissants
- 50 g gesmolten boter (+ el extra om muffinvormpjes in te vetten)
- 50 g kristalsuiker + 50 g donkerbruine basterdsuiker + 2 kl kaneel
- 2 el kristalsuiker + halve kl kaneel voor de afwerking
Zo maak je ze:
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Draai je croissantdeegblik(ken) open en rol je deeg open op tafel. Het deeg is verdeeld in rechthoekjes die op hun beurt verdeeld zijn in driehoekjes. Je wil twee rechthoekjes onderaan en twee bovenaan zodat je een grote rechthoek bekomt met de lange zijde in de breedte voor jou.
- Druk de scheurlijntjes tegen elkaar zodat er nergens meer gaatjes zijn.
- Verdeel de gesmolten boter over het deeg.
- Verdeel als volgt de kaneelsuiker over het gesmolten boter.
- Rol het deeg strak op van beneden naar boven, beginnend bij de lange zijde.
- Druk het einde vast zodat je een mooie deegrol hebt.
- Snij de rol in twee stukken en snij beide stukken nog eens over de lengte in twee.
- Rol de opengesneden deegstukken op met de open zijde naar boven, de suiker moet bovenaan zichtbaar zijn.
- Duw het uiteinde onderaan in je cruffin.
- Neem er een beboterde muffinbakvorm bij en leg de cruffins erin.
- Zet de cruffins voor 18 minuten in de oven.
- Haal de cruffins uit het bakblik en rol de bovenkant door de kaneelsuiker (met kristalsuiker) ter afwerking.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Meer Koekenbak-recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier